Iyengar YogaIyengar Yoga

Deze vorm van Yoga concentreert zich op de structurele positionering van het lichaam door een actieve ontwikkeling van houdingen (”Asanas”).   Er zijn actieve houdingen en versterkende oefeningen.

Bij de actieve houdingen gebruikt de persoon de eigen spieren en eigen spierkracht om de optimale positionering van het lichaam te bereiken. Bij versterkende houdingen wordt het lichaam zodanig gepostioneerd dat ook bij een minimale eigen spierkracht of zelfs zonder actieve spierkracht, een optimale postionering wordt bereikt.

Om beginners toe te staan om asanas gemakkelijker en volledig in de klassen te ervaren, wordt er gebruik gemaakt  steunen, bijvoorbeeld riemen, kussens en blokjes. De steunen zorgen ervoor dat ook beginners van alle leeftijden de voordelen van vele asanas kunnen ervaren omdat de steunen ervoor zorgen dat er geen maximale spierinspanning vereist is.

Het doel van asanas is het verenigen van het lichaam en de geest waardoor gezondheid en welzijn worden verbeterd. Deze yoga traditie is een krachtig hulpmiddel om de spanningen en stress van het moderne leven te  verlichten waardoor een totaal fysiek en geestelijk welzijn wordt bevorderd.  

De lessen zijn verbaal directief dwz dat voor elk persoon in de les een persoonlijk optimaal resultaat wordt bereikt en nauwkeurig fouten in de houding worden gecorrigeerd dan wel met behulp van de steunen  optimale asanas wordt bereikt.


 
 De Personal Health Club yoga sessions are based on an ancient Hindu philosophical tradition. Our modern yoga sessions focus on improving body and mind. Flexibility and a balance posture will ensure that your muscles and joints stay smooth and strong. Breathing techniques and attention to the energy flow in your body will ensure peace of mind. This proves that yoga is an effective approach for problems with stress and the hectic life we live today. It is a classic with a modern twist!